Lämmityksen optimoinnilla selvää säästöä

energiatehokkuus

Lämmityksen optimointi

Säiden viilentyessä on hyvä kiinnittää huomiota myös sisäilman lämpötiloihin. Vain asteenkin muutos sisäilman lämpötilassa voi tuoda jopa 5% energiansäästön.

Vielä suurempiin säästöihin päästään, kun lämpötilan säädöt tehdään tilakohtaisesti erikseen ja huomioidaan lisäksi se, miten kutakin tilaa viikon ja vuorokauden eri aikoina käytetään. Tällöin puhutaan lämmityksen tilakohtaisesta optimoinnista ja sen avulla päästään jopa 40% säästöihin lämmityskustannuksissa.

Huonelämpötilojen optimoinnilla myös terveyshyötyjä

Ulkoilman laskiessa pakkasen puolelle, on hyvä kiinnittää huomiota sisäilman lämpötilaan. Vietämme sisätiloissa jopa 90% ajastamme, minkä takia lämpötilalla on merkittäviä vaikutuksia terveyteen.

Oleskelutiloihin, kuten olohuone ja keittiö, suositellaan miellyttävää 20-21 asteen lämpötilaa ja makuuhuoneisiin hieman viileämpää 18-20 asteen lämpötilaa.

Viileämmät makuuhuoneet tutkitusti helpottavat nukahtamista ja parantavat unenlaatua. Huonelämpötilojen madaltaminen säästää myös merkittävästi lämmityskustannuksia.

Automaation ansiosta kiinteistön jokainen tila optimoidaan toimimaan juuri halutulla tavalla.

 

Säästöä eri lämmitysmuotojen kiinteistöissä

On kiinteistösi lämmitysmuoto sitten sähkö, maalämpö tai kaukolämpö, on säästöjä mahdollista tehdä huoneenlämmön optimoinnilla älykästä automaatiota käyttäen.

Rakennusautomaation avulla säästöjä pystytään tehdä, kun jokaisen tilan lämpötilat optimoidaan tilan käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Esimerkiksi kerrostalojen yleisiin tiloihin, kuten rappukäytävät, kellarit ja varastotilat, on hyvä optimoida lämpötilat noin 18-12 asteisiksi riippuen tilan sijainnista ja käyttöasteesta. Näin ollen vältytään hukkaenergialta ja kiinteistön omistajat suurilta lämmityskuluilta.

HELVIS Green -palvelulla energiaoptimointi kiinteistöösi

HELVIS Green -palvelulla kiinteistöön saadaan luotua juuri optimaaliset ja halutut olosuhteet. Palvelun avulla lämmön tuotantoa ja jakelua pystytään ohjaamaan kiinteistön tarpeiden mukaisesti, jolloin energiaa ei tuoteta tai käytetä turhaan.

Samalla pienenevät kiinteistön energiakustannukset kuin hiilijalanjälkikin.

Ota yhteyttä niin kartoitetaan kiinteistösi tilanne ja saat toimenpide-ehdotukset lämpötilojen optimoimiseksi!

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp

Kiitos viestistäsi!

Vastaamme teille mahdollisimman pian.