Rakennusautomaation hyödyt kiinteistölle

Rakennusautomaatio

Rakennusautomaatio antaa monia hyötyjä. Etenkin merkittäviä parannuksia kiinteistön energiansäästöön ja ylläpitoon. Lisäksi toimintavarmuus lisääntyy ja kiinteistön käyttäjien viihtyvyys paranee.

Älykkäällä rakennusautomaatiolla kiinteistöstä energiatehokas

Automaatio on kiinteistön tekniikassa kaiken keskiössä. Sillä ohjataan kiinteistöjä toimimaan tehokkaasti ja optimaalisesti. Digitaalisen kiinteistöhallinnan ratkaisuun panostamalla saadaan säästöjä energiakulutukseen, joka näkyy kiinteistön hiilijalanjäljen pienentämisenä ja kiinteistön arvonnousuna.

Älykkäillä ratkaisuilla kiinteistöt säästävät energiaa lämmityksessä, jäähdytyksessä, ilmanvaihdossa ja sähkössä. Automaatiojärjestelmällä voidaan automaattisesti säätää, ohjata ja valvoa mm. lämmityksen, ilmanvaihdon ja valaistuksen toimintaa. Järjestelmä seuraa reaaliaikaisesti teknisiä järjestelmiä ja ilmoittaa poikkeamista kulutuksissa ja olosuhteissa.

Rakennusautomaation ansiosta vältetään tyhjien tilojen turhaa lämmittämistä ja täydellä teholla pyörivän ilmastoinnin aiheuttamaa energiantuhlausta. Myös valaistusta voidaan säätää energiatehokkaasti.

Huolto ja ylläpito helpottuu

Rakennusautomaation etäkäyttö yhdistettynä kiinteistöteknisten hälytysten vastaanottoon mahdollistaa merkittävät säästöt kiinteistön ylläpidossa ja huollossa. 

Etävalvonnan avulla voidaan selvittää vikatilanteita etänä olematta fyysisesti paikan päällä kohteessa. Järjestelmä ilmoittaa mahdollisista vikatilanteista, jotka voidaan hoitaa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Etävalvonnan avulla vältytään myös turhilta huoltokäynneiltä.

Automaatiolla saadaan pidennettyä laitteiden käyttöikää ennakoimalla laitteiden toimintakykyä ja huoltamalla niitä tarpeen mukaan.

Viihtyvyys ja mukavuus

Rakennusautomaatio tuo viihtyvyyttä kiinteistön käyttäjille muun muassa optimaalisen huoneenlämmön ja energiatehokkaan valaistuksen avulla. Mukavuutta lisää myös laitteiden helppo käytettävyys asiakkaille.

Tutkimukset osoittavat, että vireystaso on parhaimmillaan pienessä viileydessä – silloin aivot toimivat parhaiten. Liian korkea lämpötila heikentää suorituskykyä ja vähentää virkeyttä. Töitä tehdessä virheiden määrä kasvaa ja motivaatio sekä tuottavuus laskevat.

Automaation ansiosta kiinteistön jokainen tila optimoidaan toimimaan juuri halutulla tavalla.

Tuodaan kiinteistösi energiatehokkuus uudelle tasolle – ota yhteyttä!

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp

Kiitos viestistäsi!

Vastaamme teille mahdollisimman pian.